Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Konečně technický sešit do kterého radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to ...
  • Víme, že spotřebiče by neměly být připojeny na jeden obvod tak, aby jejich celkový výkon překročil kapacitu obvodu, jinak může dojít k jejich odpojení z důvodu přetížení. Některé domácí spotřebiče, jako je pračka, sporák nebo myčka nádobí, vyžadují ...

ABB: Rychlonabíjecí robot pro autobusy veřejné dopravy


Document Actions
ABB: Rychlonabíjecí robot pro autobusy veřejné dopravy
Společnost ABB oznámila, že uvádí na trh automatický rychlonabíjecí systém, který může překonat jedny z posledních překážek rozsáhlejšího zavádění městských elektrobusů – dlouhou dobu nabíjení a krátký dojezd. Díky automatickému střešnímu připojení a obvyklé době nabíjení 4 až 6 minut lze systém snadno začlenit do stávajících autobusových linek, a to instalací rychlonabíječek na konečných stanicích, terminálech, depech nebo na mezilehlých zastávkách.
Komerční sdělení, ze dne: 25.11.2015
reklama


Rychlonabíjecí systém ABB je praktické řešení založené na mezinárodních normách (např. IEC 61851-23), které zaručuje bezpečnost, soulad s předpisy a širokou podporu automobilového průmyslu. Tyto prvky umožňují bezpečný provoz řešení na jakékoli autobusové lince a s libovolným elektrobusem, který má na střeše instalováno správné rozhraní.

Prvním veřejným projektem využívajícím tuto technologii bude začlenění dvou elektrických autobusů Volvo a čtyř automatických nabíječek elektrobusů ABB do stávajících linek systému veřejné dopravy v Lucemburku, kde bude na stávajících linkách do roku 2016 jezdit šest elektrických hybridních autobusů Volvo. Nový elektrický hybridní autobus Volvo dokáže snížit spotřebu paliva až o 75 procent ve srovnání s běžnými dieselovými autobusy. To zvyšuje ekologičnost provozu a zároveň snižuje provozní náklady.


„Na vyspělých a rozvíjejících se trzích se výrazně investuje do městské elektromobility. Cílem je omezit dopravní zácpy i ekologickou zátěž spojenou s rostoucím počtem cestujících,“ uvedl Pekka Tiitinen, prezident divize ABB Automatizace výroby a pohony. „Růstová strategie ABB Next Level vychází z příležitostí na těchto rychle se rozvíjejících trzích za podpory silného portfolia technologií a služeb.“

Automatické nabíjecí řešení ABB využívá „pantograf“ – ověřený mechanický koncept připojení napájecího zdroje k vlakům, tramvajím a autobusům. Když autobus přijede na nabíjecí stanice, s nabíječkou naváže bezdrátové spojení a speciální obrácený pantograf se automaticky vysune dolů. Po provedení bezpečnostních zkoušek systém zajistí výkonné a rychlé nabití autobusu.

Modulární konstrukce s nabíjecím výkonem 150kW, 300kW nebo 450kW dodá kterémukoli městskému elektrobusu za několik minut dostatek energie pro celodenní nepřetržitou obsluhu příslušné linky. Kromě spolehlivého nabíjení vyžadují vytížené městské autobusové linky maximálně dostupný a rychlý servis. ABB nabízí soubor prověřených funkcí týkajících se konektivity, například dálkovou diagnostiku, dálkové řízení a bezdrátovou aktualizaci softwaru.

S více než 3000 rychlonabíječkami na stejnosměrný proud a s webovým připojením společnost ABB dokázala, že její soubor funkcí pro konektivitu umožňuje oborově nejdelší dobu provozu a rychlý servisní zásah, a to kdekoli na světě.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 5)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Máte z ploužení autem v městské dopravě či hledání místa k parkování stresové stavy? Neholdujete motorkám a jízdu na kole spojujete s námahou, pocením a nutným převlékáním? Elektrická kola eliminují nevýhody klasických kol a stávají se novým fenoménem v dopravě ...
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933