Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

ABB: Růst tržeb, vyšší ziskovost v prvním čtvrtletí 2013


Document Actions
ABB: Růst tržeb, vyšší ziskovost v prvním čtvrtletí 2013
Curych, Švýcarsko, 24. dubna 2013 – Společnost ABB dnes oznámila své výsledky za první čtvrtletí roku 2013, které se vyznačují růstem tržeb a vyšší provozní ziskovostí2 navzdory nepříznivému ekonomickému prostředí. "Vzhledem k pokračující nejistotě v globální ekonomice jsme do roku 2013 vykročili uspokojivě," uvedl Joe Hogan, generální ředitel ABB Group.
Komerční sdělení, ze dne: 1.05.2013
reklama

"Pokračovali jsme v dosahování dobrých výsledků a podařilo se nám vyvažovat pevnou kázeň v oblasti nákladů s cíleným růstem v oborech a regionech, kde máme konkurenční výhody, zejména v oblasti průmyslové efektivnosti, energetické spolehlivosti a obnovitelných zdrojů energie.

K dobrým výsledkům přispělo vyvážené portfolio a globální základna. Tyto faktory nám umožnily využít příležitostí k růstu na nejistém trhu. Získali jsme například některé významné zakázky v oblasti námořní dopravy, hutnictví a robotiky, a zvýšili jsme zakázky z rozvíjejících se trhů o 10%. Celkové tržby se zvýšily v organickém i anorganickém vyjádření.

Výrazně se nám dařilo snižovat náklady a zachovávat pevnou kázeň v oblasti režijních výdajů," uvedl Hogan. "Efektivním získáváním zdrojů a zvyšováním produktivity jsme ušetřili přibližně 260 milionů USD.

Integrace společnosti Thomas & Betts a synergické účinky pokračují podle plánu. Jsme velmi rádi za tuto akvizici a za vyváženější výsledky, které nám přináší na severoamerickém trhu.

Tým divize Výrobky pro energetiku opět podal dobrý výkon. Provozní zisková marže EBITDA činila 14,9%, což je opět v celoročním cílovém pásmu 14,5 až 15,0%, a to díky dobrým výsledkům v oblasti nákladů a vybraným růstovým iniciativám na ziskovějších koncových trzích.

Těchto výsledků jsme dosáhli navzdory pokračujícímu nepříznivému vývoji poptávky. Růst ve Spojených státech v tomto čtvrtletí ještě víc zpomalil a průmyslové investice ve většině Evropy zůstávají nejisté. Hotovostní toky byly nižší, než bychom chtěli, to však bylo z velké části předpokládáno a odráží to hlavně načasování realizace projektů, takže v nadcházejících čtvrtletích zde očekáváme zotavení.

Po zbytek roku se soustředíme na rovnováhu nákladů a růstu. Makroekonomické ukazatele jsou nadále nejasné, takže je těžké předvídat, jak si povedou obory spojené s ranými fázemi hospodářského cyklu. Naše dostatečná zásoba zakázek však pomůže rozptýlit určitou část nejistoty, a jsme si jistí, že díky lepší rovnováze mezi obory a regiony budeme nadále mít příležitosti k ziskovému růstu," dodal Joe Hogan.


Finanční ukazatele za 1. čtvrtletí 2013

1 Management se při analýzách vývoje zakázek a tržeb zaměřuje na změny vyjádřené v lokálních měnách. V tabulkách výše jsou uváděny změny vyjádřené v USD.

2 Provozní zisk (EBITDA) je zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací, očištěný od vlivu nákladů spojených s restrukturalizacemi, dále očištěný od vlivu přecenění zajišťovacích transakcí na tržní hodnotu a vlivu nerealizovaných dopadů pohybu směnných kurzů u pohledávek a závazků.

3 Organické změny jsou uvedené v místních měnách a je z nich vyloučený vliv akvizice společnosti Thomas & Betts, k níž došlo v polovině května 2012.

ABB (www.abb.cz) je přední světovou společností působící v oblasti energetiky a automatizace. Umožňuje zákazníkům ze sféry průmyslu a výroby a distribuce energií zlepšit jejich výkonnost při současném snížení dopadu jejich činností na životní prostředí. ABB má kolem 145.000 zaměstnanců ve více než 100 zemích světa. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává více než 3.200 lidí.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933