Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ABB: Rodina robotů SCARA (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 8.02.2016
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ABB: Rodina robotů SCARA


ABB: Rodina robotů SCARA
Rodina robotů typu SCARA, nesoucí označení IRB 910SC, přichází na trh. SCARA je zkratka názvu Selective Compliance Articulated Robot Arm. SCARA Robot IRB 910SC je nejnovější přírůstek do rodiny malých robotů od ABB, má nosnost až 6 kilogramů a dodává se ve třech konfiguracích (IRB 910SC –3/0.45, IRB 910SC – 3/0.55m, a IRB 910SC – 3/0.65). Všechny typy mají modulární konstrukci s různými délkami ramene a s dosahem 450, 550 a 650 milimetrů.
Komerční sdělení, ze dne: 8.02.2016



„Při konstrukci robota IRB 910SC jsme kladli důraz na vysokou rychlost a přesnost,“ uvedl Phil Crowther, produktový manažer ABB pro malé roboty. „Naše roboty IRB 910SC jsou sice rozměrově malé, vyznačují se však stejnými výkonovými charakteristikami a promyšlenou konstrukcí jako jiné manipulátory z rodiny malých robotů od ABB, například pokročilým řízením trajektorie a vysokou přesností při malé zástavbové ploše.“


Robot si poradí i s manipulací s léky

Rodina robotů ABB typu SCARA je určená pro řadu všeobecných aplikací, které vyžadují rychlé pohyby pro dosažení krátkých cyklových časů, například při paletizaci, manipulaci díly, zakládání a montáži. Řada robotů SCARA je ideální pro zákazníky, kteří vyžadují krátký čas cyklu, vysokou přesnost a vysokou spolehlivost při montážích malých součástí. Roboty jsou rovněž vhodné například pro automatizaci laboratoří a manipulaci s léčivy.


„Variabilní dosah 450mm, 550mm a 650mm nabízí zákazníkům možnost vybrat si nejvhodnější rozměrovou variantu pro daný úkol,“ dodává Phil Crowther. Každá varianta robotu SCARA má stupeň krytí IP54 pro optimální ochranu proti prachu a kapalinám. Robot umožňuje instalaci například i na desku pracovního stolu.
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.