Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

ABB: Řada produktů Home


Document Actions
ABB: Řada produktů Home
Řada Home miniaturních jističů (MGB) a proudových chráničů (RGGB) společnosti ABB je vhodná pro veškeré instalační požadavky v rezidenčních i komerčních objektech. Výrobky této řady nabízejí dva základní typy ochrany pro aplikace v budovách: jistič SH200 zajišťuje nadproudovou ochranu a ochranu proti zkratům a proudový chránič FH200 chrání proti úniku proudu. Podrobnosti o řadě Home se dozvíte v tomto článku.
Komerční sdělení, ze dne: 14.11.2014


Řada Home miniaturních jističů (MGB) a proudových chráničů (RGGB) společnosti ABB je vhodná pro veškeré instalační požadavky v rezidenčních i komerčních objektech, kde se skvěle doplňuje s dalšími výrobky společnosti ABB obzvláště pak s řadou System pro M compact. Všestrannost je zaručena kompatibilitou s modulárními přístroji pro montáž na lištu DIN (MDRG) s dalšími funkcemi jako například řízení zátěže a měření.

Výrobky řady Home nabízejí dva základní typy ochrany pro aplikace v budovách: jistič SH200 zajišťuje nadproudovou ochranu a ochranu proti zkratům a FH200 je proudový chránič.

Jističe SH200 jsou dodávány v širokém výběru variant, aby pokryly odlišné instalační požadavky s parametry od 6 do 40A; vypínací charakteristiky B a G; 1,1+NA, 2, 3, 3+NA a 4 póly; vypínací schopnost 6kA. Tyto jednotlivé elektrické parametry jsou viditelně vyznačeny na přední straně spolu se schématem zapojení, aby se zabránilo chybám při instalaci.

Bezšroubová svorka 25mm2 umožňuje připojení zařízení SH200 buď pomocí přípojnic nebo vodičů; také zaručuje plnou kabelovou kompatibilitu se všemi prvky v rámci výrobkových řad System pro M compact.

Jističe SH200 jsou v souladu s normou IEG/EN 60898 a obsahují veškerá příslušná schvalovací označení pro všechny trhy, na které směřují.
 
Jistič SH200


Pro větší náhled klikněte!

Proudové chrániče FH 200 jsou také dodávána v široké škále verzí s hodnotou jmenovitého proudu 25, 40 a 63A; citlivostí 0,03 a 0,3A; 2 a 4 póly, třídy AG. Hodnota len dosahuje až 6000A. Tato hodnota a elektrické charakteristiky každého produktu je vyznačeny na přední straně spolu se schématem zapojení a kódem produktu. Aby bylo jejich použití snadné, proudové chrániče FH200 jsou opatřeny laserovým potiskem symbolů, včetně zkušebního tlačítka a pokyny pro instalaci a demontáž; žluté DIN lištové uchycení je snadno rozpoznatelné zatímco páčkový ovladač je černý jako u SH200. Dokument s pokyny, tak štítky na obalu, jsou k dispozici ve všech světových jazycích, kde jsou proudové chrániče FH 200 distribuovány.

Bezpečnostní obousměrné válcové svorky umožňují zapojit proudový chránič FH200 jak vodiči (až do průměru 25mm2 na přední straně), tak přípojnicemi (až do 10mm2 pouze na zadní straně), nebo v případě potřeby pro napájení jističů umístěných za chráničem.

Proudové chrániče FH200 jsou v souladu s normou IEG/EN 61008 a obsahují veškerá příslušná schvalovací označení pro všechny trhy, na které směřují. Také jsou v souladu s evropskými normami 2002/95/CE týkajícími se povolení použití nebezpečných látek. Péče společnosti ABB o životní prostředí je také prokázána recyklovatelností materiálů použitých k výrobě nového proudového chrániče FH200.

Tento článek vyšel také v časopise  A-Z Elektro.

POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si zažádat o bezplatné zaslání
aktuálního papírového katalogu produktů ABB
NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ABB s.r.o, ELSYNN
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933