Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

ABB: Představuje NEOmylně svůj na AMPERu 2009


Document Actions
ABB: Představuje NEOmylně svůj na AMPERu 2009
Nebaví vás už přežité klasické tvary a designy vypínačů, které pamatují hodně staré časy? Co třeba zkusit něco neobvyklého a neotřelého? Společnost ABB přichází s novinkou NEO ... Více informací zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 9.04.2009


Neomylně svůj ...

Přesně takový je nový design spínačů a zásuvek Neo® společnosti ABB.
Novinka vychází z vítězného designu Jana Talika ze soutěže New EIM Design 2007. Vypisovatelem soutěže byla právě společnost ABB s.r.o., organizační jednotka Elektro-Praga, která jako přední výrobce a dodavatel elektroinstalačního materiálu v České republice a na Slovensku velmi často využívá externí designéry ke studiím možných trendů.

Neo® vyniká jednoduchou a moderní linií. Odvážně upouští od velké plochy páčky spínače a redukuje ji na jednoduše lineárně působící prvek a zároveň dociluje výrazné inovace možností prosvětlení páčky. Standardním zasunutím doutnavky, popř. světelné diody (LED) do přístroje spínače prosvítíme páčku pro orientační nebo signalizační osvětlení a svit páčky je viditelný nejen z čela spínače, ale i ze strany. Lze zvolit barvu světla podle barvy páčky.

Forma designu spínače jednoznačně sleduje jeho funkci a všechny ostatní přístroje jsou této linii maximálně přizpůsobeny. Design je nabízen v praktickém lesklém provedení, které znesnadňuje usazování nečistot a má příjemné barevné kombinace s odstíny jasně bílá, ledová bílá, ledová modrá, ledová zelená, ledová oranžová, ledová šedá a grafitová, přičemž právě jednoduchá tvarová koncepce umožňuje vyniknout barevným variantám.

Jednoduché, ploché a čisté linie designu Neo® jsou v souladu s interiérovými trendy a spolu s barevnými kombinacemi předurčují k využití v současných moderních interiérech v rezidenčních i komerčních projektech. Tento design vždy bude výrazným doplňujícím prvkem interiéru.

Systém designu je stavebnicový (rámeček + kryt + přístroj), jak je to ve středním segmentu spínačů a zásuvek na českém trhu již dávno standardem. Rámečky pro elektroinstalační přístroje jsou jednonásobné až pětinásobné a univerzální pro vodorovnou i svislou montáž.

Vybavenost různými druhy přístrojů je i na střední segmentu velmi široká a uspokojí všechny požadavky na moderní elektroinstalaci. Můžeme jmenovat mimo jiné - spínače a ovladače ve standardních řazeních i s možností signalizace a orientace, spínače žaluziové a kartové, stmívače osvětlení a spínače automatické se snímačem pohybu. Zásuvky jednonásobné a dvojnásobné s natočenou horní dutinou, zásuvky s ochranou před přepětím, televizní, rozhlasové a satelitní zásuvky, zásuvky telefonní a komunikační pro datové zásuvky (konektory) různých výrobců. Samozřejmě že nechybí oblíbené termostaty pro řízení vytápění. Pro spínače a zásuvky jsou určeny osvědčené přístroje typových řad 3559 a 5519 s bezšroubovými svorkami pro připojení vodičů. V designu Neo® lze nabídnout zákazníkům i systém distribuce zvuku Audioworld.

Neo® doplní nabídku ABB pro rok 2009 na třináct designů různých tvarů a barev, které umožňují širokou možnost volby podle přání zákazníka a interiéru.

Designová řada Neo® byla poprvé představena veřejnosti spolu s dalšími novinkami roku 2009 na elektrotechnické výstavě AMPER 2009 v Praze -Letňany ve dnech 31. března až 3. dubna 2009 ...


Miloš Šikola

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ABB s.r.o., Elektro-Praga Jablonec
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933