Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

ABB: Nové elektroměry pro fakturační měření


Document Actions
ABB: Nové elektroměry pro fakturační měření
ABB uvádí na trh nové, vysoce výkonné elektroměry pro fakturační měření. ABB nyní uvádí novou řadu elektroměrů, konstruovaných pro upevnění na lištu DIN a zabudovaných do pouzder typu DIN. Nové elektroměry EQ jsou primárně určeny pro podružná i fakturační měření a přináší zcela nové řešení v oblasti měření. Na zobrazovací jednotce s orientací podle jednotlivých obrazových bodů (pixel-oriented) je zobrazována řada funkcí.
Autorský článek, ze dne: 23.06.2014


Fakturační měření se používá všude tam, kde je třeba provést správné rozdělení nákladů na jednotlivé spotřebitele, za energii naměřenou v místě dodávky. Klíčovými požadavky na podružné měření je schopnost spravedlivě přiřadit tyto náklady za rozvod energie, snížit spotřebu elektrické energie a optimalizovat infrastrukturu elektrického rozvodu u spotřebitele.


Nové elektroměry řady EQ od ABB jsou navrženy v souladu s přístrojovou normou DIN. To znamená, že je vždy možno je zabudovat do pouzder podle této normy. Elektroměry EQ je možno snadno začlenit do systému pro odečet spotřeby, v kombinaci s dalšími produkty, jako například miniaturními jističi. Tyto elektroměry je dále možno adaptovat k výrobkům systému Pro-M, což je celosvětově největší výrobní program jističů, chráničů a příslušenství. Znamená to, že elektroměry EQ se dokonale hodí i k dalším výrobkům pro montáž na lištu DIN. Výhodou je úspora instalačního místa a také vzhled instalace. Šířka elektroměrů EQ je proměnlivá, od 1 do 7 modulů DIN. Elektroměry se tedy hodí do velmi kompaktních instalací. Společnost ABB má dlouholetou zkušenost z výroby elektroměrů pro montáž na lištu DIN. Tyto výrobky vyrábí od roku 1986, zajišťuje jejich vysokou jakost a trvanlivost, a v případě elektroměrů EQ přináší na trh výrobek s nejmodernější úrovní elektronického návrhu.


Zobrazovací jednotka elektroměrů EQ je pixelově orientována a to znamená, že zobrazované informace je možno prezentovat snadno pochopitelným a účinným způsobem. Listování jednotlivými funkcemi je snadné, pomocí tlačítek na přední straně elektroměru. Elektroměr obsahuje řadu instrumentačních funkcí, které umožňují odečet základních elektrických parametrů, kam patří: činný výkon, jalový výkon, elektrický proud, napětí, vyšší harmonické a další funkce. Elektroměry EQ jsou také vybaveny interními hodinami a mohou měřit v max. čtyřech různých tarifech. Jejich funkce je zajištěna v širokém teplotním rozsahu.

Aby bylo možno prokázat, že kalibrace a ověření elektroměrů EQ splňuje požadavky evropské směrnice MID (Measuring Instruments Directive) pro měřicí přístroje, vlastní ABB Cewe-Control akreditovanou kalibrační laboratoř, která funguje pod patronátem švédské akreditační organizace  Swedish Board for Accreditation and Conformity Assessment (SWEDAC). Nové elektroměry EQ se vyznačují velmi nízkou spotřebou energie a jsou dodávány v různých verzích, buď pro přímé připojení, nebo připojení přes měřicí transformátory.

Pro verifikované uživatele katalog elektroměrů na DIN lištu ABB 2014 zde.


 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ABB s.r.o, ELSYNN
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933