Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

ABB ELSYNN: Poznáte, zda vybavení motorového spouštěče způsobil zkrat nebo přetížení?


Document Actions
ABB ELSYNN: Poznáte, zda vybavení motorového spouštěče způsobil zkrat nebo přetížení?
Pro obsluhu daného zařízení je důležité rozlišit, zda ochrana motorového spouštěče reagovala zkratově (elektromagneticky) nebo nadproudově (tepelné vybavení spouště vlivem přetížení). Jak toto rozlišuje nový motorový spouštěč MS 132 od ABB?
Komerční sdělení, ze dne: 6.09.2010


Pro obsluhu daného zařízení je důležité rozlišit, zda ochrana motorového spouštěče reagovala zkratově (elektromagneticky) nebo nadproudově (tepelné vybavení spouště vlivem přetížení).
Tuto "informaci" bylo možné u stávajících motorových spouštěčů získat pouze přidáním signálního kontaktu.

Vizuální kontrolu vybavení spouště nyní najdeme u nového motorového spouštěče s označením MS 132 od firmy ABB, který tak rozšiřuje stávající nabídku motorových spouštěčů o velmi komfortní a exkluzivní typ.

Co je na motorovém spouštěči MS 132 tak exkluzivního a komfortního?
Komfortem obsluhy u MS 132 je vizuální kontrola vybavení spouště, kde páčka motorového spouštěče zůstává v mezipoloze označené TRIP. Pro samotné zjištění obsluhy, proč motorový spouštěč vybavil, slouží červený terčík. Pokud obsluha červený terčík vidí, došlo k vybavení zkratovému, který byl způsoben například upadnutým vodičem, závitovým zkratem na motoru, poškozením izolace, průrazem kabelu či zemním spojením.

V případě, že obsluha červený terčík nevidí, došlo k vybavení tepelnému, které je pro obsluhu vždy velkým důvodem k zamyšlení.
Toto vybavení je způsobeno mechanickým zadřením nebo poškozením ložisek, převodovek, ventilace motoru atd.
S touto jednoduchou optickou signalizací již nemusíte pracně zjišťovat, jaká příčina vlastně motorový spouštěč vybavila.

Exkluzivitou u motorových spouštěčů MS 132 je jejich vysoká hodnota zkratové energie (až 100kA s velmi nízkou hodnotou "propuštěné energie"), široký rozsah proudových rozsahů do 32A, jednotná šířka těl 45mm, třída spouštění 10 a stejné příslušenství jako u MS 116.

Přidanou hodnotou je možnost zamknutí motorového spouštěče MS 132 ve vypnuté poloze jakýmkoliv zámkem.

Motorové spouštěče splňují veškeré požadavky českých i mezinárodních norem. Samozřejmostí jsou certifikáty CE (pro evropský trh) a UL (pro USA a Kanadu), ale i CCC pro čínský trh. Vyhovují také požadavkům směrnice RoHS Evropské komise zakazující používání nebezpečných látek a standardu REACH pro registraci, hodnocení a schvalování chemikálií.

Více technických informací se dozvíte na našich webových stránkách, případně zde naleznete informace, kde lze naše přístroje nakoupit.

Stávající nabídku motorových spouštěčů naleznete zde ...

V případě zájmu máte možnost si zažádat o více informací níže přiloženým formulářem!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ABB s.r.o, ELSYNN
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933