Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

ABB Elektroměry #4: Sběrnice M-bus


Document Actions
ABB Elektroměry #4: Sběrnice M-bus
ABB myslí u svých elektroměrů nejen na co nejpřesnější měření nebo možnost programování, ale i na dálkový odečet dat. K tomu slouží jednoduchý nevelký adaptér, který je potřeba montovat vždy na správnou stranu elektroměru, kde jsou vyvedeny infračervené porty. Sériový komunikační adaptér umožňuje sériovou datovou komunikaci mezi elektroměrem a systémem automatického načítání elektroměrů.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 26.08.2013


Sériový komunikační adaptér (Serial Communication Adapter - SCA) umožňuje sériovou datovou komunikaci mezi elektroměrem a systémem automatického načítání elektroměrů (Automatic Meter Reading systém - AMR).

Adaptér pro elektroměry montované na DIN liště
Elektroměr obsahuje infračervený port pro dálkový odečet naměřených údajů a identifikaci, pomocí protokolu M-Bus. Adaptér SCA vytváří rozhraní mezi tímto infračerveným portem a externími komunikačními zařízeními.

Instalace
Sériový komunikační adaptér SCA se montuje na levou stranu elektroměru. Infračervený port na elektroměru ABB musí být naproti stejnému infračervenému portu na pravé straně SCA. Důležité je, aby elektroměr a adaptér byly instalovány stranově vedle sebe a  tedy, aby pozice infračervených portů byla vzájemně sladěna.




POKUD PRACUJETE V OBORU
máte možnost si zažádat o aktuální katalog elektroměrů ABB
NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ABB s.r.o, ELSYNN
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933