Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

ABB: Ego-n® je také Neomylně svůj


Document Actions
ABB: Ego-n® je také Neomylně svůj
Systém inteligentní elektroinstalace Ego-n® se letos představuje již ve třetí designové řadě. K oblíbeným designům Time® a Element® nově přibyla i řada Neo®, loňská novinka v portfoliu ABB s.r.o., Elektro-Praga ...
Komerční sdělení, ze dne: 30.06.2010

Snímače Ego-n® v designu Neo® dodržují jednoduchou a moderní linii celého designu. Forma designu snímačů jednoznačně sleduje jeho funkci. Jednoduché, ploché a čisté linie designu Neo® jsou v souladu s interiérovými trendy a spolu s barevnými kombinacemi předurčují k využití v současných moderních interiérech rezidenčních objektů právě ve spojení s moderním inteligentním systémem elektroinstalace. Páčky snímačů byly doplněny o signalizaci stavu ovládaného obvodu prostřednictvím LED (červená, zelená podle stavu).


Snímač tlačítkový Ego-n®, dvojnásobný

Sortiment snímačů v řadě Neo zahrnuje stejně jako v designech Time®, Element® snímače tlačítkové Ego-n® jednonásobné, snímače tlačítkové Ego-n® dvojnásobné, snímače tlačítkové Ego-n® s LCD, snímače tlačítkové Ego-n® jednonásobné s RF přijímačem, snímače tlačítkové Ego-n® dvojnásobné s RF přijímačem. Dále jsou zastoupeny vysílač RF jednonásobný nástěnný, vysílač RF dvojnásobný nástěnný, snímač pohybu Ego-n® a pro řízení vytápění jsou k dispozici termostat otočný a termostat programovatelný.


Termostat programovatelný Ego-n®

Připojení snímačů do primární sběrnice systému je stejné jako u stávajících snímačů - pomocí bezšroubových svorek. Základny snímačů jsou unifikovány, takže lze snadno bez zásahu do instalace vyměnit stávající snímač např. v designu Time® za nový v desingu Neo®. Způsob programování zůstává rovněž shodný. Provádí se ve dvou úrovních - v úrovni Basic (bez počítače pomocí tlačítek na snímačích a akčních členech) a Plus (pomocí počítače připojeného ke komunikačnímu modulu).


Termostat otočný Ego-n®

Systém designu Neo® je stejně jako v řadách Time® a Element® stavebnicový (rámeček + přístroj + základna). Rámečky pro snímače jsou jednonásobné až pětinásobné, univerzální, pro vodorovnou i svislou montáž.


Snímač pohybu s RF vysílačem, vestavný

Dalšími novinkami Ego-n® v katalogu 2010 jsou snímač pohybu s RF vysílačem vestavný a snímač osvětlení vestavný.

Snímač pohybu s RF vysílačem, vestavný slouží pro detekci přítomnosti osob a k následnému bezdrátovému spínání elektrických spotřebičů, zejména svítidel. Montáž snímače se provádí do podhledů do držáku halogenových žárovek typu MR16. Signál ze snímače se do sběrnice Ego-n® přenáší stejně jako u všech ostatních bezdrátových vysílačů přes snímače tlačítkové s RF (radiofrekvenčním) přijímačem.

Snímač osvětlení Ego-n®, vestavný slouží pro měření úrovně osvětlení. Po následném vyhodnocení je možné prostřednictvím akčních členů např. automaticky ovládat osvětlení nebo spouštění žaluzií.


 Snímač osvětlení Ego-n® , vestavný

V případě potřeby lze snímač osvětlení použít ve spolupráci se stmívacím modulem nebo modulem analogových výstupů 0/1-10V i jako regulátor konstantní úrovně osvětlení.

Další informace naleznete také v on-line katalogu na www.abb.cz/elektropraga nebo na http://www.ego-n.cz.

Ing. Miroslav Žabka


 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ABB s.r.o., Elektro-Praga Jablonec
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933