Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

ABB: Inteligentně řízený dům s ABB-priOn


Document Actions
ABB: Inteligentně řízený dům s ABB-priOn
Znáte sytém centrálního ovládání ABB-priOn? Intuitivní a přehledná obsluha, volně programovatelná menu, modulární koncepce s řadou variabilních doplňků. Pokud plánujete pořídit si inteligentní elektroinstalaci společnosti ABB, nebo ji montujete, nenechte si tento článek ujít.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 15.03.2010


ABB-priOn je systém centrálního ovládání pro inteligentní řízení budov. Na výstavě VOLTÍK 2010 nám jej představil Josef Kunc ...

Na první pohled je zřejmé, že při vývoji tohoto ovládání byla kladena nejvyšší priorita na jednoduchost obsluhy, celkovou uživatelskou přívětivost a pozadu nezůstal ani design. Všechny funkce jsou rychle přístupné jednoduchou manipulací otočným ovládacím prvkem. Zvolené informace se pak přehledně zobrazují na 3,5“ barevném TFT displeji, takže vše se dá rychle a efektivně řídit či kontrolovat.

S modulární koncepcí a využitím volně programovatelných menu, jsou k dispozici individuální funkce, které mohou přímo řídit světelné scény, žaluzie, teplotu či jiné prvky místností. Za tímto účelem  společnost ABB vyvinula zcela nové barevně pojaté uživatelské rozhraní. Každé oblasti totiž byla přidělena zvláštní barva, založená na jednoduché logice:

  • ovládání svítidel je žluté - jako Slunce
  • funkce žaluzie je modrá - jako obloha
  • klimatizační funkce jsou oranžové - jako teplo
  • scény jsou purpurové a představují smysluplnost života
    (navíc jsou dodatečně odlišeny krátkými popisy: např. pohoda, jídelní stůl, TV-večer)

Jak už bylo zmíněno, jedná se o modulární systém. Díky tomu, lze k základní verzi přidat další volně programovatelný multifunkční ovládací prvek, nebo rozšířit stávající například o snímač teploty či IR přijímač pro příjem ovládacích signálů z ručního vysílače i se zabudovanou funkcí přiblížení.

K dispozici je také adaptér s podsvíceným displejem, s jehož pomocí lze provádět lokální naprogramování dle potřeby, bez nutnosti konfigurování pomocí PC. Komunikace je umožněna přes rozhraní USB nebo prostřednictvím SD karet (do spojky s vestavěnou čtečkou). ABB-priOn je k dispozici ve čtyřech konbinovatelných vzhledových variantách.

Klíčovým faktorem inteligentní elektroinstalace je kvalitní, přehledné a hlavně uživatelsky příjemné centrální ovládání s adaptabilními možnostmi. Z našeho pohledu systém ABB-priOn toto splňuje.

Více informací si můžete pohodlně objednat níže přiloženým formulářem!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

i-center s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Dne 24. února se v brněnské pobočce velkoobchodu i-center konala výstava Voltík 2010. Pozvánku na tuto akci jste mohli nalézt i na těchto stránkách. Výstavy jsme se zúčastnili a na otázky týkající se této výstavy jsme se zeptali Milana Matějů ...
Elektroinstalační velkoobchod icenter oslavil deset let na českém trhu. Kdo jsou jeho hlavní dodavatelé? Kde všude tento velkoobchod naleznete?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933