Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

12. setkání svazu energetiků na MSV


Document Actions
12. setkání svazu energetiků na MSV
Český svaz zaměstnavatelů v energetice se stejně jako v minulých letech i letos aktivně zúčastní 50. jubilejního ročníku mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. ČSZE plánuje svou expozici do přízemí pavilonu „Z“ a ta bude letos tematicky zaměřena na ...
Komerční sdělení, ze dne: 19.06.2008
reklama

Jubilejní 50. mezinárodní strojírenský veletrh bude v pořadí již dvanáctou – nepřetržitou účastí České svazu zaměstnavatelů v energetice na této akci. Poprvé to bylo v roce 1997, tedy na 39. ročníku - kdy ČSZE spolupracovalo při přípravě veletrhu, který byl tematicky zaměřen mimo jiné na elektroenergetiku a teplárenství.

Za jedenáct let účasti Svazu na mezinárodním strojírenském veletrhu se expozice ČSZE stala již tradičním místem setkávání odborníků z energetiky a teplárenství, ale také učitelů z energetických škol a učilišť. Expozice stánku ČSZE je pravidelně orientována k důležitým tématům české energetiky a teplárenství i energetického školství. Tematické zaměření vnímalo vždy konkrétní problematiku české energetiky a teplárenství jako byly a mnohdy stále jsou – jaderná energetika, dostavba Jaderné elektrárny Temelín, vyhodnocení Jaderné elektrárny Dukovany – bezpečný podnik, prezentace rozsáhlého ekologického programu v energetice na snižování produkce oxidů síry, snižování ekologické zátěže na území České republiky, prezentace Státní energetické koncepce a její vazby na strategii Evropské unie, prezentace programů úspor energie, mezinárodní spolupráce apod.

Od roku 2000 zajišťuje ČSZE odborné doprovodné programy, které jsou zaměřeny na oblast energetického školství a vzdělávání, na problematiku energetických koncepcí a energetické bezpečnosti a úlohy české energetiky v rámci Evropské unie. Semináře jsou organizovány ve spolupráci s předními českými i zahraničními odborníky. Zatím vyvrcholením těchto aktivit byly semináře organizované v roce 2005 a 2007 k úloze naší energetiky po vstupu České republiky do Evropské unie a její bezpečnosti v kontextu energetické strategie Evropské unie za účasti prezidentů IVSS - Sekce elektřina pana Klauze Renze a pana Olafa Petermanna a generálního sekretáře EURELECTRIC pana Paula Bullteela a pana Hans ten Berga.

PREZENTACE ČSZE NA MSV 2008

Český svaz zaměstnavatelů v energetice se stejně jako v minulých letech i letos aktivně zúčastní 50. jubilejního ročníku mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. ČSZE plánuje svou expozici do přízemí pavilonu „Z“ a ta bude letos tematicky zaměřena na plnění cílů a aktualizaci státní energetické koncepce, na využívání obnovitelných zdrojů a propagaci jaderné energetiky, jako jediného reálného řešení současného problému – zajištění dostatku elektřiny a snižování emisí skleníkových plynů. Spoluvystavovateli budou i někteří členové Svazu a s ukázkami svých praktických dovedností, vystoupí i žáci z Integrované střední školy Sokolnice.

Stejně jako v roce 2007 bude i letos ČSZE organizovat dva semináře.

ve středu dne 17. září 2008 dopoledne to bude odborný seminář ke školství, vzdělávání a pracovním silám v Kongresovém centru; ve čtvrtek dne 18. září 2008 dopoledne odborný seminář k úsporám energie a životnímu prostředí v Press Centre v pavilonu „E“ na Výstavišti Brno.

Oba semináře budou organizovány ve spolupráci s německými odborníky.

„Přejeme si, aby naše účast na veletrhu v Brně byla opět úspěšná a přispěla k celkovému zdaru jubilejního 50. mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně a propagaci dobrého jména české elektroenergetiky a teplárenství,“ dodává zástupce ČSZE, Ing. Zdeněk Zörkler.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933